1. Anasayfa
  2. Balık Tarifleri

Hamsi Tava Tarifi Karadeniz hamsi

Hamsi Tava Tarifi Karadeniz hamsi
0

Karadeniz Hamsi Tava Tarifi

hamsi tava

Karadeniz hamsi tava özellikle balık sevenlerin sık tercih ettikleri, yanında hazırlayacağınız mezeler ile hem özel günlerde hem de gündelik hayatta kolayca hazırlayıp severek tüketebileceğiniz bir öğün seçeneğidir. Hamsi tava, Karadeniz bölgesine özgü bir balık yemeğidir ve genellikle hamsi balığı kullanılarak hazırlanır. Taze hamsiler ile hazırlanan hamsi tava kolay ve pratik bir şekilde hazırlanarak servis edilir. Akşam yemeğinde severek tüketebileceğiniz hamsi tava oldukça besleyici; protein, Omega-3 ve D Vitamini yönünden oldukça zengin enfes bir besindir. Hamsi tava ayarında pişirildiğinde ve özenle hazırlandığında oldukça leziz bir öğün haline gelir, hamsi tavanın yanında meze ve mevsim yeşillikleri tercih edebilirsiniz.

 

 

Hamsi Tava İçin Gerekli Malzemeler

Hamsi tava malzemeleri oldukça ekonomik ve basit ürünlerdir. Her evde bulunan bu malzemeler ile leziz bir hamsi tava yemeği pişirebilirsiniz. Benzersiz lezzete sahip hamsi birçok farklı şekilde pişirilebilir fakat en sık tercih edilen yöntem yağda kızartma usulüdür. Hamsi tava için gerekli malzemeler:

  • Kesinlikle parlak ve Taze Hamsi olmalı
  • 33 Gram Mısır Unu
  • Sıvı Yağ Kızartmak istediginiz tercihe göre koymalısınız çok olması iyi olacagı anlamına gelmemektedir. az ve bir kaç gram olmalıdır
  • Tuz
  • Limon Dilimleri.

 

Hamsi Tava Nasıl Hazırlanır?

Hamsi tava tarifi oldukça kolaydır, herkesin pratik bir şekilde pişirebileceği hamsi tava yeterince temizlendiğinde ve ayarında kızartıldığında leziz bir hal alır. Sizler de hamsi tava yaparken püf noktaları göz önünde bulundurarak ayarında lezzetli bir hamsi tava yemeği pişirebilirsiniz. Adım adım hamsi tava pişirmenin en kolay yöntemi:

  • Hamsiler iyice temizlenir, kılçıklarından ayrılır ve bol su ile birkaç dakika yıkanır.
  • Mısır unu kuru ve geniş bir kaba aktarılır.
  • Hamsiler mısır ununa iyice bulanır, hiç açık bir noktası kalmayıncaya dek mısır unu ile kaplanır.
  • Balık tavasında veya uygun geniş bir tavada sıvı yağ kızdırılır.
  • Una bulanan hamsiler tavaya sıra sıra dışardan içeri doğru dizilir, üstü düz bir kapak ile kapatılır ve bastırılır.
  • Hamsilerin iki tarafı da iyice kızartılarak pişirilir, çiğ kalmaması bu aşamada oldukça önemlidir.
  • Kızaran hamsi tava geniş bir servis tabağına alınır, üstüne dilimlenmiş limonlar eklenerek servis edilir.

 

Hamsi Tava Püf Noktaları

Hamsi tava yapılışı oldukça basit bir yemektir. Lezzetli bir hamsi tava yemeği için taze hamsiler tercih edilmelidir. Hamsi tava kızartılarak hazırlansa da buğulama yöntemi ile de pişirilmektedir. Mısır unu hamsilerin çıtır çıtır ve lezzetli olmasını sağlar. Bu sayede balığın tadı zenginleştirilir. Hamsilerin önlü arkalı iyice kızartılması balığın çiğ kalmaması açısından oldukça önemlidir. Balığın tazeliği ve mısır unu ile iyice kaplanmış olması lezzeti için oldukça önemlidir. Hazırladığınız hamsi tavanın yanında sunacağınız salata ve mezeler sofranıza lezzet katacaktır. Hamsi tava özellikle kış aylarında sık tercih edilmektedir. İçerdiği protein ve zengin besin değerleri çocuk ve yaşlılar için oldukça faydalıdır. Ayrıca hamsilerin pişirilmeden önce iyice temizlenmiş olduğundan emin olmalısınız.

 

 

Hamsi Tava Sunum Önerileri

Hamsi tava küçükten büyüğe herkesin severek tercih ettiği bir lezzettir. Oldukça besleyici ve besin değerleri açısından zengin olan bu tarif pratik bir şekilde hazırlanabilmektedir. Hamsi tava geniş servis tabaklarında sunulur bu sayede kişiler tabağı diledikleri şekilde kullanabilir, balığın yanına salata meze ve ikramlıklardan rahatlıkla alabilirler. Hamsi tavayı servis ederken üzerine limon dilimleri ekleyebilirsiniz bu sayede dileyen misafirler balıklarına ekşi bir tat ekleyebilirler. Hamsi tavanın yanında mevsim yeşillikleri ve taze sebzeler ile salata hazırlayabilirsiniz. Hamsi tava sıcak servis edilmesi gereken bir yemektir. Bu açıdan yemeğin sıcak ve çıtır çıtır olmasına özen göstermelisiniz.

5/5 - ( 2 Kişi Puanladı )
Tarife Yorum Yaparmısın?