1. Anasayfa
  2. Salata Tarifleri

Tavuklu Göbek Salata Tarifi

Tavuklu Göbek Salata Tarifi
0

Tavuklu Göbek Salata Tarifi

tavuklu göbek salatası tarifi

Tavuklu göbek salata genellikle çeşitli sebzeler ve yeşillikler ile hazırlanan lezzetli bir salata çeşididir. Bu salata protein, vitamin ve mineral açısından dengeli bir öğün ya da hafif bir yemek seçeneği olarak tüketilmektedir. Özellikle sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez öğünü tavuklu göbek salata kişilerin severek tükettiği, protein ve vitamin yönünden oldukça zengin bir öğündür. Tavuklu göbek salata tarifi ile herkes kısa sürede kolay bir şekilde tavuklu göbek salata hazırlayabilir.

 

Tavuklu Göbek Salatada Kullanılan Ürünler

Tavuklu göbek salata malzemeleri kolay ulaşılabilir, hemen hemen her evde yer alan ürünlerdir. Bu sebeple kısa sürede pratik bir şekilde hızla hazırlanabilmektedir. Bu salata tarifi dışarda tüketmek için de oldukça pratik ve besleyici bir öğündür. Bu salatayı hazırlayıp saklama kaplarında muhafaza ederek iş yerinde, okulda ve dilediğiniz an dilediğiniz yerde kolayca tüketebilirsiniz. İşte tavuklu göbek salata hazırlamak için gerekli olan olmazsa olmaz malzemeler:

  • Bonfile Tavuk
  • Yeşil Göbek Marul ve Taze Yeşillikler
  • Salatalık
  • Havuç
  • Domates
  • Dilerseniz Taze Soğan (İsteğe Göre Tariften Çıkarılabilir)
  • Taze Maydanoz
  • Limon
  • Yoğurt.

 

Tavuklu Göbek Salata Yapımı

Tavuklu göbek salata hazırlanışı oldukça pratik ve kolaydır. Kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz tavuklu göbek salata tarifinden ister günlük hayatınızda isterseniz özel günlerde yararlanabilirsiniz.

  • İsterseniz bonfile göğsü küp küp kesip kızartabilir veya tavukları haşlayıp daha sonrasında ince ince dilimleyerek bu tarifi kendi isteğinize göre şekillendirebilirsiniz.
  • Haşlanmış veya kızartılmış tavuk etlerini kızarttıktan/haşladıktan sonra bir kenara alın.
  • Göbek marul, yeşillikler ve sebzeler dilediğiniz şekilde doğranır. Havuç rendelenir, yarım soğan ince ince kesilir.
  • Tavuk etleri ve doğranmış taze yeşillikler büyük bir kâsede bir araya getirilir.
  • Karışımın üstüne limon, yoğurt, tuz ve baharatlar eklenir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
  • Dilerseniz baharatları kendi isteğinize göre arttırıp azaltabilir veya baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz.
  • Salatayı soğuk ya da sıcak dilediğiniz şekilde afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Tavuklu Göbek Salata Hazırlamanın İpuçları

Tavuklu göbek salata hazırlama oldukça pratik ve kolay bir işlemdir. Özellikle son dönemde popüler olan tavuklu göbek salata birçok farklı şekilde hazırlanabilmektedir. Bu farklı tariflerin birçok ortak ipucu bulunmaktadır. Örneğin tarifte kullanılan sebzeler oldukça taze ve tüketilebilir olmalı, bol su ile iyice yıkanıp arındırılmalıdır. Tarifte kullanılan tavuklar iyice pişirilmeli, çiğ kalmamasına özen gösterilmelidir. Dilerseniz salatada birden farklı baharat kullanabilir, tarifin tadını ve lezzetini değiştirerek kendinize göre uyarlayabilirsiniz. Sağlıklı beslenme için kullanabileceğiniz tavuklu göbek salata tarifi evde hazırlayıp dışarıda da tüketebileceğiniz bir tariftir. Bu sayede sağlıklı beslenmenizi her yere taşıyabilirsiniz. Yararlı ve birçok faydası bulunan tavuklu göbek salata birçok kişi tarafından günlük hayatta sıkça tercih edilmektedir.

 

 

Tavuklu Göbek Salatanın Yararları

Sağlıklı beslenme için oldukça önemli olan protein ve vitaminler, tavuklu göbek salatanın içerisinde bolca bulunmaktadır. Tavuk eti yüksek protein kaynağıdır. Göbek marul ve sebzeler lif açısından zengindirler ve sindirim sistemini düzenlerler. Ayrıca tavuklu göbek salataya eklenen diğer sebzeler vitamin ve mineral açısından zengin besin ögeleridir. Bu salatada genellikle marul, domates ve salatalık gibi sebzeler kullanılır. Bu sebzeler vücuda gereken vitamin ve mineralleri sağlar. Salatanın yanında tüketeceğiniz soda veya organik sıkılmış meyve suları, beslenmenizi düzenleyerek vücuda destek sağlayacaktır. Diyet yapanlar ve formunu korumak isteyenler için oldukça ideal bir tarif olan tavuklu göbek salata tarifi uzun süre tok tutar ve enerji sağlar. Bu da özellikle kilo kontrolü sağlamak isteyen bireyler için oldukça önemli bir öğün olmasını kanıtlamaktadır. Enerji seviyesini arttırarak kişilerin günlük hayatta uzun süre tok kalmasını sağlayan bu tarif lif açısından zengin bir sebzedir. Sindirim sistemine oldukça çok faydası bulunan bu salata seçeneği kalori bakımından düşük, besleyicilik bakımından oldukça yüksek bir öğündür.

5/5 - ( 1 Kişi Puanladı )
Tarife Yorum Yaparmısın?