1. Anasayfa
  2. Çorba Tarifleri

Tavuk Çorbası Tarifi – Püf Noktaları

Tavuk Çorbası Tarifi – Püf Noktaları
0

Tavuk Çorbası Tarifi – Püf Noktaları

Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk Çorbası Tarifi - Püf Noktaları

Soğuk kış aylarında insanlar genellikle hastalığa kapılmakta ve çareyi çorbalarda bulmaktadırlar. Tavuk çorbası hastalara şifa olan çorbaların en başında gelmektedir. Doktorların bile yeri geldiğinde hastalara önerdiği tavuk çorbasının nasıl yapıldığı insanlar tarafından çok fazla şekilde araştırılmaktadır. Tavuk çorbası yapılışı bakımından basit bir çorba türüdür. Öncelikle bir tencerede 10 su bardağı su ile tavuk parçalarının haşlanması gerekir. Daha haşlanan et parçaları ve suyu birbirinden ayrılır. Başka bir tencerede tereyağı ile un kavurulur. Bu unun içerisine ayrılan tavuk suyu eklenir. Haşlanmış olan tavuk etleri de dikkatli bir şekilde didiklenir. Çorbaya tavuklarda eklenerek belli bir süre kaynatılır. Ayrıca bir kâsede süt ve yumurta çırpılarak çorba suyundan bir iki kaşık ila edilip ılıtılır. Daha sonra kaynayan çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba artık sunuma hazır hale gelmiştir.

 

Tavuk Çorbası Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Tavuk çorbası malzemeleri kolay elde edilebilen malzemelerden oluşmakta ve herkes kolaylık ile yapabilmektedir. Tavuk çorbası malzemeleri aşağıdaki gibi listelenebilmektedir;

  • 6 ila 7 bardak 1200 1300 Gram tavuk suyu,
  • 249 Gram didiklenmiş tavuk eti,
  • 1 yemek kaşığı 22 Gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı 22 Gram elenmiş  un
  • ½ bardak 99 Gram süt
  • 1 adet 62,52 Gram M boy yumurta

Yukarıda sıralanan malzemeler ile tavuk çorbası yapılabilmektedir.

 

 

Tavuk Çorbası Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Tavuk çorbası yapımı aşamasında insanların dikkat etmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Malzemelerin miktarı en önemli konumda yer almaktadır. Hiçbir malzemenin az veya fazla kullanılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde çorbanın lezzeti tam anlamıyla başarılı olmayacaktır. Ayrıca çorbanın kaynama süresi de önemli olan noktalar içerisinde yer almaktadır. Tam anlamıyla doğru zamanda kaynayan çorbalar lezzet bakımından her zaman en üst basamaklarda yer almaktadır. Ayrıca pek çok insan tavuk etlerini haşlamadan önce marine etmekte ve çorbanın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadırlar. Çorbanın kaynaması aşamasında sık sık karıştırılması da en önemli konular arasında yer almaktadır. Çorbanın karıştırılması ihmal edildiği zaman çorbanın topaklanması, dibinin tutması gibi olumsuz durumlar ortaya çıkmaktadır.

 

 

Tavuk Çorbasının Faydaları Nelerdir?

Tavuk çorbasının faydaları insanlar tarafından sürekli olarak araştırılmaktadır. Tavuk çorbasının pek çok faydası bulunmaktadır. Öncelikle sağlık açısından çok önemli bir konumda yer almaktadır. Şifa kaynağı olarak da bilinen tavuk çorbası sindirim sisteminin düzgün çalışması ve vücut bağışıklığının artmasını sağlamaktadır. Ayrıca insan vücudunda bulunan hücrelerin büyümesini ve insan vücudunda bulunan tahribatların kısa süreler içerisinde onarılmasına yardımcı olmaktadır. Tavuk çorbası zengin besin değeri sayesinde bağışıklık sistemlerinde artış meydana getirmekte vücudun direncini artırmaktadır. Tavuk çorbası içerisinde bulunan kolajen sayesinde eklem ağrılarına olumlu etki etmektedir. Ayrıca yine kolajen içeriği sayesinde cildin dolgun ve genç görünmesine sebebiyet vermektedir. Ayrıca tavuk çorbası içerisinde bulundurduğu magnezyum sayesinde sinir ve kas gevşemelerine yol açmakta ve insanların uykularının düzene girmesini sağlamaktadır.

 

 

Tavuk Çorbasının Sunumu Nasıl Olmalı?

Tavuk çorbası sunumu insanlar için önemli bir konumda yer almaktadır. Öncelikle tavuk çorbasının sıcak olarak sunulması gerekmektedir. Tavuk çorbasının sunumu esnasında taze ekmek, salata, kıtır ekmek gibi yan lezzetlerin bulunması güzel bir uyum yaratacaktır. Ayrıca tavuk çorbası sunumlarında yemek tabaklarından ziyade çorba kâselerinin kullanılması çok önemli bir konumda yer almaktadır. Sunumu esnasında tercih edilen kaşıkların çok büyük veya çok küçük yapılara sahip olmaması gerekmektedir. Bu sayede insanların çorbalarını daha keyifli ve lezzetli bir şekilde tüketebilmeleri sağlanmaktadır. Bu özellikler ile yapılan sunumlar insanlar tarafından her zaman takdir görmektedir.

5/5 - ( 2 Kişi Puanladı )
Tarife Yorum Yaparmısın?